Yaşam

4. Bergama Tiyatro Festivali Üç Günde 4000’i Aşkın Katılımcıyı Ağırladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bergama Tiyatro Festivali, disiplinler arası atölyeler, farklı yaşlardan katılımcılara yönelik paneller ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü seçkisi ve ortasında ilgi çekici bir performans programıyla 7’den 70’e 4000’den fazla katılımcıyı ağırladı. 11-13 Ağustos.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi ortaklığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO), Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ve Ne Yer Ne Gök Derneği’nin destekleriyle, festival 11 farklı mekanda dördüncü kez kapılarını açtı. hayata geldi.

Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüştüren bir festival olma hayaliyle yola çıkan festival, bu yıl 4. kez kapılarını sanatseverlere açtı. Bergama Tiyatro Festivali, 11-13 Ağustos tarihlerinin ortasında 4000’den fazla katılımcıyı ağırladı. Tiyatro sahnesinin öne çıkan örneklerinin yanı sıra yerel ve uluslararası 12 performansınızyanı sıra farklı yaşlardaki katılımcılar için festivale özel içerik,  disiplinler arası çalıştaylar, panellerVe yürüyüşlerdenoluşan çok yönlü  festival programı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, BERKSAV (Bergama Kültür Sanat Vakfı), Bergama Ticaret OdasıVe “Ne Dünyada ne de Cennette”geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

OdeabankVe Mey|Diageosponsorluğunda 3 noktaVe BirlikteBergama’nın tarihi ve özel mekanları ile Asklepion Antik Tiyatrosu ; Emre Arolat imzalı kültür merkezi BerKM; Odeon Bergama;1936’da tamamlandı Bergama MüzesiVe Akropolİstanbul başta olmak üzere 11 farklı mekanda hayat bulan festival, yerelleştirme, sektörleştirme, Kültürel Yaşamın ErişilebilirliğiVe Çocuklar ve GençlerProje başlıklarına odaklanan üç günlük programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinliklerle 7’den 70’e her yaştan sanatsevere kapılarını açtı.

Üç gün boyunca kapsamlı etkinliklerle şenlik ruhu Bergama’ya yayıldı.

Bu yıl komedi ağırlıklı eserleri ve katılımcılarını “neşeli” bir programla buluşturan Bergama Tiyatro Festivali, sanatseverlere hiçliğin ortasında eğlenmenin bedelini hatırlattı.

Festivalin ilk gününde sahneye çıkan ve Turgut Özakman’ın Devekuşu Kabaresi’nin unutulmaz prodüksiyonuyla anılan “Deliler” adlı oyununu günümüze taşıyan DasDas’ın yapımcılığını büyük usta Metin’in ortak yönetmenliğinde üstleniyor. Akpınar ve Mert Fırat. “Deli Bayramı”Festivalin bugüne kadarki en yüksek katılımlı performanslarından biri olan Asklepion Antik Sahnesi’nde seyircinin gücünü artırdı.

Festival Özel Kapsamında; Deneysel müziğin disiplinler arası temsilcisi Ah! “Kosmos” ile kemancı ve besteci Ceren Türkmenoğlu bir ortada seslendirdi. Akropolis Serisi #2 Ah! Kosmos & Ceren Türkmenoğlu Akropolis’in büyülü atmosferinde; Sergi ortamını koreografi, konu ve zaman üzerinden bireyler arası süreçler olarak yeniden yorumladıkları sürükleyici solo projeleriyle tanınan Stockholm’de yaşayan Lundahl & Seitl ikilisinin mekana duyarlı ve sürekli dönüşen işleri. “Kayıp Bir Odanın Senfonisi”Akropolis ve Asklepion Antik Sahnesi’nde katılımcılarına eşsiz bir deneyim yaşattı.

Bahar Çuhadar & Gülin Dede Tekin & Onur Şimşek liderliğinde, “ Oyun Çıkışı ”; üç gün boyunca Özel Kasa BahçesiOyun gruplarını izleyicilerle keyifli bir sohbette buluşturdu ve katılımcılara paylaşım alanlarını genişletme fırsatı sundu.

%80’i Bergama’lılardan oluşan festival ekibinin yanı sıra festivale destek veren yerel işletmeler Ürper Besin, Q-BA Pastanesi, Altın Kepçe, Odeon Pergamon ve Akropol Restaurant & Cafe Bergama Tiyatrosu’nun ilgilendiği konulardan biri. Festival her yıl odaklanır. yerelleştirme Her geçen yıl karşılıklı olarak daha fazla fayda sağlayan bir ortam yaratmayı mümkün kılar. Ayrıca İzmir Goethe-Institut’un uluslararası üsleri, İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu ve İstanbul’daki İsveç Başkonsolosluğu da festivalin çok katmanlı yapısını geliştirmeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberalmus.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu