Yaşam

Haluk Şahin’den gençlere öğütler; “Hayata ve Türkiye’ye inanın”

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Bursa Değerleri Söyleşisi”nin konuğu olan Haluk Şahin, gençlere “Hayata ve Türkiye’ye İnanın” tavsiyesinde bulundu.

 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün ‘Bursa’nın Değerleri’ başlığıyla düzenlediği söyleşi serisi, sosyal yaşamda kente değerli katkılar sağlayan isimleri konuk etmeye devam ediyor. Uzun bir aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliğe bu kez Bursalı gazeteci, akademisyen ve yazar Haluk Şahin konuk oldu. Nazım Hikmet Kültür Evi’nde, moderatörlüğünü Bursa Martı Kitap Kulübü Kurucusu Yasemin Şahin’in yaptığı söyleşiye Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, UYGUN Partisi Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.

 

Haluk Şahin’in gözünden Bursa ve Bursalılık tanımının ele alındığı söyleşide, o yılların edebiyatına bakış da tartışıldı. Bursa’nın hayatında her zaman farklı bir yeri olduğunu belirten Haluk Şahin, çok keyifli bir çocukluk geçirdiğini söyledi. Bursa Erkek Lisesi’nde aldığı eğitimin şimdiki mesleğinin kapılarını araladığını belirten Şahin, “Çocukluk yıllarım Bursa’da özgürlük ve mutluluk içinde geçti. Bursa 50’li ve 60’lı yıllarda yeşil ve doğal güzelliklerle bezenmiş mükemmel bir şehirdi. Bursa her zaman kimliğimin bir parçası olmuştur. Bursa Erkek Lisesi’nde çok güzel bir ortamda eğitim aldık. O eğitim bugünkü kariyerimin yolunu açtı. Uzun yıllar yurt dışında yaşamama rağmen Bursa aklımdan hiç çıkmadı. Bugün Bursa değişti ama ben o yılların şehir hayatını özlüyorum.”

 

Şiir ve edebiyat üzerine yaptığı çalışmalara değinen Haluk Şahin, yazmaya gençlik yıllarında başladığını söyledi. Kendisini tam anlamıyla şair olarak görmediğini belirten Şahin, bu alanda çalışan insanlara saygı duyduğunu söyledi. Yeni neslin şiire bakış açısının farklı olduğunu belirten Haluk Şahin, “Şiiri insanın hayatla temas kurmak için mutlaka yapması gereken becerilerden biri olarak gördüm. Son zamanlarda bir mindfulness bakış açısı ortaya çıktı. İnsanlar farklı aktivitelerle zamanı değerlendirmeye çalışırlar. Şiir aynı zamanda bir meditasyon olarak da değerlendirilebilir. Şiir kesinlikle bir ağırlaştırmadır, farkındalıktır. Ömrümün sonuna kadar şiir yazmaya devam edeceğim. Şiir benim için hayatla el ele tutuşmanın her zaman açık bir örneği olmuştur. Şu anda insanlık tarihinin en değerli dönüşümlerinden birini yaşıyoruz. Müfredat değişmeli ve şiir yazma dersi olmalı” dedi.

 

Bursa Erkek Lisesi mezunlarının da yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda sınıf arkadaşlarıyla birlikte öne çıkmanın mutluluğunu yaşayan Şahin, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Bursa’nın en romantik şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Şahin, bu şehir hakkında bir roman yazmayı planladığını söyleyerek gençlere şu tavsiyelerde bulundu; “Bu toprakların altında ne olduğunu bilmek ve sanata dönüştürmek en büyük vatanseverliktir. Bu topraklar çok değerli. Gençlere tavsiyem hayata ve Türkiye’ye inanın.”

 

Nostaljik anıların paylaşıldığı sohbetin sonunda Bursa Erkek Lisesi mezunları adına Haluk Şahin ve Hayati Tetik’e teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, Enver Dikmen’in çizdiği karikatürü Önder Erdem’e hediye etti. Haluk Şahin, Bursalılarla birlikte. bunun için teşekkür etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu